Barilotto di bufala (kiloprijs)+- 600gram

Artikelnummer : 130197

Inhoud : +- 600gram

Herkomst : Italiƫ

Barilotto di bufala (kiloprijs)

Barilotto, wat "ton" betekend in het Italiaans, is gemaakt door de resten van de mozzarella productie te verhitten. Wanneer de wei opnieuw is gekookt op een hogere temperatuur, komen alle oneffenheden naar het oppervlak. Daarna wordt dit afgeschuimd en in een smalle ton-vormige mal gestopt en waarna het 8 dagen blijft om het laatste vocht te verwijderen. wanneer het uit de mal gehaald is, wordt de kaas met zout besprenkeld en voor 40 dagen gerijpt in de kelder. Daar worden ze regelmatig gedraaid zodat ze overal evengoed drogen. Nadat ze het logo van het kasteel hebben ontvangen wordt de kaas vaccuum verpakt zodat het resterende vocht in de kaas blijft. Barilotto heeft een stevige structuur en een ivoorkleurige, fijne, zachte binnenkant. Gelijkend aan chocolade wanneer het opengesneden wordt. De smaken zijn mild en delicaat met een fris, romig aroma en smaak. Een subtiel zoetje als honing of jam of als toevoeging aan de kaas is voldoende. Zelf een aantal druppels olijfolie complimenteren deze kaas.

 

Barilotto, wat "ton" betekend in het Italiaans, is gemaakt door de resten van de mozzarella productie te verhitten.