Burrata Casa Madaio8 x 250 gram

Artikelnummer : 130313

Inhoud : 8 x 250 gram

Herkomst : Italie

Burrata Casa Madaio

De Burrata wordt van verse koeienmelk gemaakt. De gebruikte melk is afkomstig van kleine bedrijven gelegen in het kustgebied van het Parco Nazionale del Cilento, Basilicata aan de uiteinden van de Piana del Sele, Salerno. De burrata is aan de buitenkant mozzarella, stukjes mozzarella met met verse room van binnen. Het uiterlijk is wit en parelachtig en de burrata heeft een sterke geur van verse melk. Het hart heeft een boeket van room en boter, Aan de buffelmelk wordt slechts stremsel en zout toegevoegd . Na het spinnen en stolling wordt het in een zakje met buffelroom en geraspte buffelmozzarella de burrata gevormd . Serveer op kamertemperatuur! Rechtstreeks uit de koeling zou de vleugjes hazelnoot en stro, die eigen zijn aan de buffelroom, ondermijnen. Het beste is de burrata reeds gesneden op te dienen, ondergedompeld in haar eigen room.. BURRATA VAN KOEMELK EN VAN BUFFELMELK De romige, meer vloeibare Burrata is een product uit Puglie, niet uit Campania, waar Casa Madaio dus zit.Casa Madaio maakt wel een romigere burrata maar van koemelk (latte vaccino of latte di mucca in het IT), 125 gr per stuk, als we die willen, moet ze dinsdag, uiterlijk woensdagochtend bestelling hebben, want de koemelk koopt ze in. Ze hebben ook een buffelmelk variant, 200 gr per stuk,  maar die maken ze dus op hun manier zoals die in hun streek wordt gemaakt, dwz met meer buffelmozzarella dan buffelroom erin, dus minder romig dan die van koemelk!De laatste zou je op 19 gr celsius moeten serveren, dan is ie wel zachter.Buffelmelk bevat meer nobele vetten dan koemelk, waardoor de burrata van buffelmelk altijd steviger is dan die van koemelk, als dat niet zo is, dan is er wellicht gemengd met koemelk

  • Voedingswaarde per 100 gram
  • 1346 kJ / 322 kcal
  • 30 g
  • 0 g
  • 0 g
  • 0 g
  • 0 g
  • 12,9 g
  • 0 g
 

De Burrata wordt van verse koeienmelk gemaakt.